Mogelijks heb je nog vragen, hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Jammer genoeg hebben we enige tijd stil gelegen vanwege COVID19. De gezondheid van onze passagiers, crew en ballonvaarder staan uiteraard op de eerste plaats. Vanaf 8 juni mogen we ballonvaren met mensen uit een eigen bubbel.
  • De ballonvaarder mag ballonvaren met 1 groep passagiers (maximaal 10 personen) uit dezelfde bubbel en de piloot dient een gelaatsbescherming te dragen. Passagiers en piloot dragen ook een mondmasker.
Wijzelf starten ballonvaarten met één groep van dezelfde bubbel opnieuw terug op vanaf 8 juni en dit vanaf privé vluchten met 2 personen. Heeft u een cadeaubon voor 1 persoon moeten we jullie jammer genoeg nog even geduld laten uitoefenen alvorens we u terug kunnen meenemen tijdens onze ballonvaarten.

Belangrijke punten waarbij rekening te houden als we actueel gaan ballonvaren:
  • We behouden de sanitaire regels. We ontsmetten het materiaal, piloot/team/passagiers dragen een mondmasker en de piloot draagt gelaatsbescherming.
  • Alle personen betrokken bij de ballonvaart mogen in de laatste 48u géén symptomen vertonen van COVID19 en niet in contact zijn geweest 14 dagen voor de ballonvaart met zieke mensen. Dit moet 48u voor de vaart bevestigd worden via mail of SMS.
  • Naast de gewone veiligheidsbriefing geven wij additioneel een korte briefing voor de vaart omtrent het respect voor de sanitaire regels.
  • Alle personen betrokken bij de ballonvaart zullen een mondmasker en handschoenen dragen. Behalve het team draagt geen handschoenen omdat dit een gevaar kan inhouden bij bepaalde handelingen.
  • Wij vragen u in eerste instantie zelf een mondmasker te voorzien, indien nodig zullen wij een wegwerp mondmasker voorzien. Handschoenen zijn voorzien door ons team.
  • Het dragen van mondmasker en handschoenen is verplicht vanaf aankomst op het terrein van vertrek tot na de vlucht wanneer iedereen het terrein van landing verlaat en huiswaarts keert.
  • Wij ontsmetten ons materiaal voor en na elke ballonvaart.
  • Op het opstijgterrein en na de landing behouden we steeds de sociale distance.
  • Alle verplaatsingen naar het opstijgterrein en van het landingsterrein, inclusief het volgen van de ballon tijdens de vaart, gebeurt met inachtneming van de normale regels m.b.t. autoverplaatsingen. Dus enkel leden van dezelfde sociale bubbel groep kunnen samen plaatsnemen in één auto. Onze passagiers dienen separate vervoersmiddelen te regelen.
Heeft u een cadeaubon en wenst u met versoepelde maatregelen mee te gaan ballonvaren?
Geen probleem! Wij begrijpen dat deze COVID19 pandemie een enorme impact heeft op onze samenleving en het beleven van momenten.  Uw cadeaubon zal automatisch verlengd worden en steeds geldig blijven.
Ballonvaarten kunnen we een heel jaar door inplannen. De periode waarin de meeste ballonvaarten plaatsvinden is tussen begin april en begin Oktober. Uiteraard maken we ook ballonvaarten in de andere maanden, afhankelijk of er mooie winterdagen ons pad passeren.
Met een luchtballon kunnen we niet sturen. Afhankelijk van de meteorologische omstandigheden op de dag van de ballonvaart kunnen we op basis van de verschillende luchtlagen wel een andere windrichting proberen zoeken.
Afhankelijk van wat de luchtvaartreglementering voorschrijft voor het gebied waar we ballonvaren, kunnen we ballonvaren op verschillende hoogtes. Dit kan eens laag over de boomtoppen zijn, maar ook kilometers hoog. Een ballonvaart in België zal gemiddeld een maximale hoogte bereiken van +- 750m à 1km hoogte.
Dit hangt af van de meteorologische omstandigheden van de dag.
De temperatuur is hetzelfde als op de grond. Als extra ga je nog eens mee met de wind waardoor je deze niet voelt. Aangeraden is wel om na de landing een extra kleding laagje te voorzien. Eenmaal de zon onder gaat kan het snel afkoelen!
Bucketlist Ballonvaarten opteert om te ballonvaren in een exclusieve sfeer met maximaal 4 à 5 passagiers per ballons. Uiteraard zijn grotere groepen ook mogelijk op aanvraag.
U kan reeds boeken vanaf 1 persoon, afhankelijk van het gekozen type arrangement.
We raden steeds aan sportieve of vrijetijdskleding aan te doen in combinatie met een stevig paar schoenen. Voor de dames raden we alleszins af om naaldhakken aan te doen. Ballonvaren is rustgevend, maar ook avontuurlijk!
Ja! Iedereen die fysiek in staat is om minstens 1 à 1u30 recht te staan kan ballonvaren. Kinderen vragen we wel dat ze over de mand kunnen kijken. (+/- 1m30 / 6 jaar) Aarzel ons niet te contacteren als er twijfels zijn omtrent de fysieke paraatheid, graag geven wij eerlijk en correct advies. Zwangere vrouwen zijn niet toegelaten.
Bij Buckeltist Ballonvaarten duurt een ballonvaart minstens 1u. Het gehele avontuur (Uur afspraak tot verlaten landingsterrein) duurt ongeveer 4uur.
Dit is toegelaten. Alleen raden we aan dat deze in een veilige tas kan opgeborgen worden tegen de landing. Het is steeds mogelijk dat er een sportieve landing is en dan kunnen deze goederen beschadigd geraken.
Vanaf we de ballon uitladen tot het moment dat de ballon volledig terug is opgeborgen in de aanhangwagen is het verboden te roken!
Bij boeking krijgt u de nodige info van ons door op welk tijdstip u zal gecontacteerd worden of de ballonvaart doorgaat. In de meeste gevallen is dit rond de middag.
Zeker, in 99% van de gevallen zal dit dan gaan omdat de weersomstandigheden niet goed zijn te gaan varen. Uiteraard zal jouw ballonvaart spoedig opnieuw worden ingepland!
Correct, dit kan altijd. Elke ballonvaarder maakt zijn eigen persoonlijke beslissing.
Neen! Eenmaal we los van de grond zijn heb je geen contact meer met de grond en ervaar je niet het gevoel van hoogtevrees. Wist je dat veel ballonvaarders zelf hoogtevrees hebben? Maar ze doen niets liever dan met de ballon te gaan varen op grote hoogtes!

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!