Mogelijks heb je nog vragen, hierna beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Ballonvaarten kunnen we een heel jaar door inplannen. De periode waarin de meeste ballonvaarten plaatsvinden is tussen begin april en begin Oktober. Uiteraard maken we ook ballonvaarten in de andere maanden, afhankelijk of er mooie winterdagen ons pad passeren.
Met een luchtballon kunnen we niet sturen. Afhankelijk van de meteorologische omstandigheden op de dag van de ballonvaart kunnen we op basis van de verschillende luchtlagen wel een andere windrichting proberen zoeken.
Afhankelijk van wat de luchtvaartreglementering voorschrijft voor het gebied waar we ballonvaren, kunnen we ballonvaren op verschillende hoogtes. Dit kan eens laag over de boomtoppen zijn, maar ook kilometers hoog. Een ballonvaart in België zal gemiddeld een maximale hoogte bereiken van +- 750m à 1km hoogte.
Dit hangt af van de meteorologische omstandigheden van de dag.
De temperatuur is hetzelfde als op de grond. Als extra ga je nog eens mee met de wind waardoor je deze niet voelt. Aangeraden is wel om na de landing een extra kleding laagje te voorzien. Eenmaal de zon onder gaat kan het snel afkoelen!
Bucketlist Ballonvaarten opteert om te ballonvaren in een exclusieve sfeer met maximaal 4 à 5 passagiers per ballons. Uiteraard zijn grotere groepen ook mogelijk op aanvraag.
U kan reeds boeken vanaf 1 persoon, afhankelijk van het gekozen type arrangement.
We raden steeds aan sportieve of vrijetijdskleding aan te doen in combinatie met een stevig paar schoenen. Voor de dames raden we alleszins af om naaldhakken aan te doen. Ballonvaren is rustgevend, maar ook avontuurlijk!
Ja! Iedereen die fysiek in staat is om minstens 1 à 1u30 recht te staan kan ballonvaren. Kinderen vragen we wel dat ze over de mand kunnen kijken. (+/- 1m30 / 6 jaar) Aarzel ons niet te contacteren als er twijfels zijn omtrent de fysieke paraatheid, graag geven wij eerlijk en correct advies. Zwangere vrouwen zijn niet toegelaten.
Bij Buckeltist Ballonvaarten duurt een ballonvaart minstens 1u. Het gehele avontuur (Uur afspraak tot verlaten landingsterrein) duurt ongeveer 4uur.
Dit is toegelaten. Alleen raden we aan dat deze in een veilige tas kan opgeborgen worden tegen de landing. Het is steeds mogelijk dat er een sportieve landing is en dan kunnen deze goederen beschadigd geraken.
Vanaf we de ballon uitladen tot het moment dat de ballon volledig terug is opgeborgen in de aanhangwagen is het verboden te roken!
Bij boeking krijgt u de nodige info van ons door op welk tijdstip u zal gecontacteerd worden of de ballonvaart doorgaat. In de meeste gevallen is dit rond de middag.
Zeker, in 99% van de gevallen zal dit dan gaan omdat de weersomstandigheden niet goed zijn te gaan varen. Uiteraard zal jouw ballonvaart spoedig opnieuw worden ingepland!
Correct, dit kan altijd. Elke ballonvaarder maakt zijn eigen persoonlijke beslissing.
Neen! Eenmaal we los van de grond zijn heb je geen contact meer met de grond en ervaar je niet het gevoel van hoogtevrees. Wist je dat veel ballonvaarders zelf hoogtevrees hebben? Maar ze doen niets liever dan met de ballon te gaan varen op grote hoogtes!

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!