FAQ

DE MEEST GESTELDE VRAAG...

HOOGTEVREES?

Neen! Eenmaal we los van de grond zijn heb je geen contact meer met de grond en ervaar je niet het gevoel van hoogtevrees. Wist je dat veel ballonvaarders zelf hoogtevrees hebben? Maar ze doen niets liever dan met de ballon te gaan varen op grote hoogtes!

"Minstens om de 3 vaarten krijg ik deze vraag te horen.

Het is altijd leuk om de blik van de mensen te zien als ik zelf aangeef hoogtevrees te hebben. En neen, dit is écht geen grap. Ook tijdens mijn dagelijkse job kom ik regelmatig in aanraking met een stelling, ladder,... en ik sta niet te springen er te mogen op klimmen. Ook voor mijn collega's is het een raadsel waarom ik dan toch telkens opnieuw ga ballonvaren. Tot ze zelf meegingen, men begreep het direct.

In een luchtballon bestaat geen hoogtevrees!

VEEL GESTELDE VRAGEN...

WANNEER?

Ballonvaarten kunnen we een heel jaar door inplannen. De periode waarin de meeste ballonvaarten plaatsvinden is tussen begin april en begin Oktober. Uiteraard maken we ook ballonvaarten in de andere maanden, afhankelijk of er mooie winterdagen ons pad passeren.

AFSTAND?

De afstand die we gaan varen hangt af van de meteorologische omstandigheden van de dag.

KLEDING?

We raden steeds aan sportieve of vrijetijdskleding aan te doen in combinatie met een stevig paar schoenen. Voor de dames raden we alleszins af om naaldhakken aan te doen. Ballonvaren is rustgevend, maar ook avontuurlijk!

HOE LANG?

Bij Buckeltist Ballonvaarten duurt een ballonvaart minstens 1u. Het gehele avontuur (Uur afspraak tot verlaten landingsterrein) duurt ongeveer 4uur.

IK ZAG WEL EEN BALLON!

Jouw vaart gaat niet door, en toch zag je een ballon. Het kan.

Elke ballonvaarder maakt zijn persoonlijke beslissing.

NAAR WAAR?

Met een luchtballon kunnen we niet sturen. Afhankelijk van de meteorologische omstandigheden op de dag van de ballonvaart kunnen we op basis van de verschillende luchtlagen wel een andere windrichting proberen zoeken.

KOUD?

De temperatuur is hetzelfde als op de grond. Als extra ga je nog eens mee met de wind waardoor je deze niet voelt. Aangeraden is wel om na de landing een extra kleding laagje te voorzien. Eenmaal de zon onder gaat kan het snel afkoelen!

IEDEREEN?

Ja! Iedereen die fysiek in staat is om minstens 1 à 1u30 recht te staan kan ballonvaren. Kinderen vragen we wel dat ze over de mand kunnen kijken. (+/- 1m30 / 6 jaar) Aarzel ons niet te contacteren als er twijfels zijn omtrent de fysieke paraatheid, graag geven wij eerlijk en correct advies. Zwangere vrouwen zijn niet toegelaten.

ANNULATIE?

Een annulatie voor de afgelopen ballonvaart is mogelijk. In 99% van de gevallen zal dit dan gaan omdat de weersomstandigheden niet goed zijn te gaan varen. Uiteraard zal jouw ballonvaart spoedig opnieuw worden ingepland!

HOE HOOG?

Afhankelijk van wat de luchtvaartreglementering voorschrijft voor het gebied waar we ballonvaren, kunnen we ballonvaren op verschillende hoogtes. Dit kan eens laag over de boomtoppen zijn, maar ook kilometers hoog. Een ballonvaart in België zal gemiddeld een maximale hoogte bereiken van +- 750m à 1,5km hoogte.

AANTAL?

Bucketlist Ballonvaarten opteert om te ballonvaren in een exclusieve sfeer met privé vaarten. Dit kan vanaf 1 persoon tot ...

Eén ding is zeker: persoonlijkheid troef!

ROKEN?

Vanaf we de ballon uitladen tot het moment dat de ballon terug is opgeborgen is het verboden te roken.

GAAT HET DOOR?

Bij boeking krijgt u de nodige info van ons door op welk tijdstip u zal gecontacteerd worden of de ballonvaart doorgaat. In de meeste gevallen is dit rond de middag.