Afgelopen weekend namen we deel aan de jaarlijkse ballonmeeting in Le Puy en Velay.
Le Puy-en-Velay is een gemeente in het Franse departement Haute-Loire (regio Auvergne-Rhône-Alpes).
Het evenement heeft 4 vaarten, telkens vanaf prachtige locaties in deze streek.

Vrijdagochtend konden we buiten het evenement reeds een prachtige vaart maken vanuit Cussac-sur-Loire over het prachtige centrum van Le Puy. Vrijdagavond verkozen we aan de grond te blijven vanwege kans op regen en onstabiele weersomstandigheden alsook zaterdagochtend namen we geen risico met de voorspelde wind.

Zaterdagavond konden we dan weer een prachtige start maken in Saint-Vidal om via Polignac te landen in Chadrac.

Zondagochtend, om het evenement af te sluiten, stegen we op aan het kasteel van Polignac en vaarden we met een mooie snelheid van 40km/h over Le Puy om koers te zetten richting het voorgebergte van de Alpen. In Laussone, +- 15km van de Alpen, maakten we een prachtige landing.
Vlak voor landing genoten we van prachtige zichten en beelden op de paarden in de vallei. Een prachtige afsluiter van een geslaagd weekend!